Vacatures voor juristen, advocaten & paralegals

Job:

Jurist (meerdere profielen ) (m/v/x) (ALLE FEDERALE DEPARTEMENTEN)

18.02.21

Advocatenkantoor - bedrijfsomschrijving:

De verschillende overheidsinstellingen rekruteren en er zijn tal van mogelijkheden.

Ontdek hier waarom een job bij de federale overheid iets voor jou kan zijn:

Werk met een maatschappelijke meerwaarde
Bij de federale overheid werk je niet zomaar, je werkt vóór iets. Of dat nu voor de gezondheid is van de 11 miljoen Belgen of het stimuleren van onze economie, je helpt ons land vooruit. Je geeft elke dag het beste van jezelf, in een job die een verschil maakt in de maatschappij. En dat in alle functies en op alle niveaus.
Wil jij een job met inhoud en impact? Solliciteer dan voor een job bij de federale overheid!

Een organisatie waar je kansen kan grijpen
Met zijn verschillende instellingen is de federale overheid niet alleen één van de grootste maar ook één van de meest diverse werkgevers in ons land. Je kan er werken in uiteenlopende domeinen en vindt er bijgevolg een brede waaier aan functies waarin je je kan ontplooien.
Bij de federale overheid geven we om onze medewerkers. Met opleidingen, een gevarieerde job, job kansen, de ondersteuning van een warm team en de nodige stabiliteit kan je écht groeien. Niet alleen in je job, maar ook als persoon.

Benieuwd naar welke functies we momenteel aanbieden? Klik dan hier.


Functieomschrijving:

Hieronder volgt een eerste algemeen overzicht van de taken die je als jurist bij de federale overheid zou kunnen verrichten:

•Je geeft adviezen en aanbevelingen (schriftelijk en mondeling) over juridische dossiers, op basis van de interpretatie van bestaande regelgeving, aan interne klanten (collega's in andere federale organisatie(s) of in de ministeriële dienst) of externe klanten (bedrijven, burgers, enz.) en je ondersteunt hen proactief;

•je beheert en volgt rechtszaken/geschillen op;

•je verleent administratieve ondersteuning bij de behandeling van dossiers of bij de begeleiding van commissies;

•Je draagt bij tot de integratie van supranationale normen en politieke besluiten in de wetgeving;

•Je houdt je kennis op peil en volgt de ontwikkelingen in jouw vakgebied op.

Ontdek hier de vele vacatures die via deze aanwervingsprocedure bij verschillende federale organisaties worden aangeboden!

Omwille van Covid-19 en de dringende nood van verschillende overheidsdiensten aan nieuwe medewerkers, werd een specifieke selectieprocedure opgesteld: alle overheidsdiensten zullen nieuwe medewerkers kunnen aanwerven voor diverse functies in het domein van de rechten, voor zover zij opgenomen zijn in de lijst van geslaagde kandidaten voor deze procedure.

Het enige dat jij hoeft te doen is je kandidaat stellen. Voldoe je aan de deelnemingsvoorwaarden (zie rubriek ‘deelnemingsvoorwaarden), dan word je uitgenodigd om een computergestuurde test af te leggen. Indien je voor deze test slaagt, word je opgenomen in de zogenaamde wervingsreserve.

Afhankelijk van je rangschikking zullen de verschillende organisaties je dan concrete jobs aanbieden, met een specifieke beschrijving van hun professionele context. In functie van het gevraagde profiel, kunnen hierbij nog bijkomende ervaringsvereisten gevraagd worden. Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan de deelnemingsvoorwaarden, dan word je uitgenodigd voor een bijkomende specifieke proef (vaak een interview waar je jouw competenties en motivatie kan tonen). Slaag je voor deze test, dan word je aangeworven.

Aarzel dus zeker niet om een kijkje te nemen in het jobaanbod en te solliciteren!


Profiel:

•Diploma van licentiaat/master in de rechten of doctor in de rechten uitgereikt door een Belgische universiteit na tenminste 5 jaar studie.

•Je kan eveneens deelnemen als je een gelijkwaardigheid hebt behaald van een Gemeenschap op het niveau van een algemene master. Deze gelijkwaardigheid moet duidelijk vermelden dat het een graad is van een master behaald in de studierichting rechten in een universitair onderwijs of gelijkwaardig. Voor de houders van een geldige algemene gelijkwaardigheid, is een specifieke ervaring vereist: een professionele ervaring van minstens 2 jaar in een juridische functie in een domein van Belgische wetgeving.

Ons aanbod

Je wordt aangeworven als jurist (niveau A1) met de bijhorende weddeschaal NA11.

Loon

Minimum aanvangswedde: 38093,08 EUR (bruto jaarsalaris, reeds aangepast aan de huidige index, reglementaire toelagen niet inbegrepen).

Voordelen

• mogelijkheid tot het verwerven van een tweetaligheidspremie
• uitgebreid opleidingsaanbod (te volgen tijdens de werkuren)
• voordelige hospitalisatieverzekering
• gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer
• voordelen en interessante aanbiedingen via de Fed+-kaart
• mogelijkheid voor een fietsvergoeding
• allerlei sociale voordelen

Ontdek alle informatie (extra premies en toelagen, ...) en voordelen over werken bij de federale overheid op FedWeb, het portaal van het federale personeel.


Contact:

Hoe solliciteren?

Solliciteren kan tot en met 15/03/2021 via selor.be.


Jurist
Brussel

   

job lijst

Opnieuw zoeken ?

Aanwervers : plaats uw vacature op BelgischRecht.Net